Ergon IRIS forum
December 20, 2014, 11:16:49 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: myAtlas
Web enabled εφαρμογή για την παρακολούθηση επιχειρησιακών διαδικασιών (workflows)
 
   Home   Help Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Δικαιολογητικά Αδείας Αλλοδαπού-παραμονή-εργασία  (Read 2322 times)
s_kaiafas
irismembers
Hero Member
*
Posts: 1878



WWW
« on: December 08, 2006, 03:32:17 PM »

Δικαιολογητικά για ανανέωση της άδειας εργασίας Αλλοδαπού.

Ένα (1) μήνα πριν λήξει η άδεια παραμονής προσκομίζετε στη Νομαρχία τα εξής δικαιολογητικά:

   1. Αίτηση για ανανέωση της άδειας εργασίας.
   2. Φωτοτυπία της πράσινης κάρτας Ο.Α.Ε.Δ. και φωτοτυπία βεβαίωσης εξάμηνης παράτασης ή προηγούμενης άδειας εργασίας (αν υπάρχει).
   3. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ότι έχει εκπληρώσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.
   4. Πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας (από την ΕΦΟΡΙΑ).
   5. Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ ή Εκκαθαριστικό Σημείωμα τρέχοντος έτους. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης , θα πρέπει να προσκομίσει σχετική βεβαίωση απαλλαγής από την αρμόδια ΔΟΥ.
   6. Σύμβαση Εργασίας με τον εργοδότη υπογεγραμμένη και από τους δύο ή δήλωση του εργοδότη ότι θα απασχολήσει τον αλλοδαπό.

Για ανεξάρτητες υπηρεσίες ή έργο (καθαρίστριες & οικοδόμοι)

        *          Δήλωση του εργοδότη ότι θα απασχολήσει τον αλλοδαπό σε συγκεκριμένη εργασία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ή
        *          Βιβλιάριο ενσήμων από το οποίο θα προκύπτει ότι έχει πραγματοποιήσει αριθμό ημερομισθίων ίσο τουλάχιστον με το μισό των εργάσιμων ημερών που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από την έκδοση της άδειας εργασίας μέχρι την υποβολή της αίτησης για ανανέωσή της.
Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις Δ/νσεις καθημερινά 8.00π.μ. έως 13.00μ.μ. εκτός Παρασκευής.



Ανανέωση άδειας παραμονής Αλλοδαπού.

Δικαιολογητικά:

    1. Αντίγραφο του διαβατηρίου του ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου.
    Προσοχή: Δεν απαιτείται θεώρηση εισόδου, εφόσον υπάρχει πλέον άδεια παραμονής.
    2. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες
    3. Παράβολο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 71 του νόμου αυτού, το οποίο θα προμηθεύονται από το Δημόσιο Ταμείο
    4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας εργασίας του που έχει χορηγηθεί από την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση
    5. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας

    6. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένος για την κάλυψη νοσηλείας ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και για την κάλυψη εργατικού ατυχήματος και ότι έχει εκπληρώσει τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις
    7. Πιστοποιητικό υγείας που θα εκδίδεται από ελληνικό κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο θα βεβαιώνει ότι δεν πάσχει από νόσημα, το οποίο, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και την παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τα έξοδα βαρύνουν τον αλλοδαπό
    8. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους. Εάν το εισόδημά του δε δικαιολογεί την φορολόγησή του, θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 που θα το αναφέρει.
    9. Απλή δήλωση του αλλοδαπού (όχι υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86), στην οποία να αναφέρεται η διεύθυνση κατοικίας του. Εάν η δήλωση είναι αναληθής τότε επισύρονται οι κυρώσεις του άρθρου 54 παρ. 4 του νόμου αυτού.



Χορήγηση άδειας παραμονής Αλλοδαπού.

Δικαιολογητικά:

    1. Αίτηση
    2. Αντίγραφο του διαβατηρίου του ή άλλου ταξιδιωτικού εγγράφου, με την ισχύουσα θεώρηση εισόδου του στη χώρα (βίζα) για οικογενειακή συνένωση. Προσοχή: η θεώρηση εισόδου πρέπει να είναι για λόγους οικογενειακής συνένωσης .
    3. Δύο έγχρωμες φωτογραφίες
    4. Παράβολο, το οποίο θα προμηθεύονται από το Δημόσιο Ταμείο
    5. Πιστοποιητικό υγείας που θα εκδίδεται από ελληνικό κρατικό νοσηλευτικό ίδρυμα, το οποίο θα βεβαιώνει ότι δεν πάσχει από νόσημα, το οποίο, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και την παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (Π.Ο.Υ), μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Προσοχή τα έξοδα βαρύνουν τον αλλοδαπό.

Προκειμένου να χορηγηθεί άδεια παραμονής για οικογενειακή συνένωση απαιτείται:
Το μέλος της οικογένειας που έχει έρθει με θεώρηση εισόδου στην Ελλάδα να υποβάλει αίτηση στο Δήμο ή την Κοινότητα του τόπου κατοικίας του.
Για τα ανήλικα η αίτηση χορήγησης άδειας παραμονής υποβάλλεται από αυτόν που ασκεί τη γονική μέριμνα.
Ο Δήμος ή η Κοινότητα αφού εξετάσει την πληρότητα των δικαιολογητικών διαβιβάζει υπηρεσιακά ολόκληρο τον φάκελο στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειάς του.



Θεώρηση εισόδου (VISA) Αλλοδαπού.

Δικαιολογητικά:

    1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής του. Η άδεια παραμονής είναι δυνατόν να έχει εκδοθεί από άλλη Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, η άδεια αυτή γίνεται δεκτή διότι αποτελεί διοικητική πράξη.
    2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους. Εάν το εισόδημά του δεν δικαιολογεί την φορολόγησή του, θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 που θα το αναφέρει.
    3. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασής του από την αρμόδια αλλοδαπή αρχή από το οποίο να προκύπτει ο συγγενικός δεσμός. Το πιστοποιητικό πρέπει να φέρει την επικύρωση και την μετάφραση στα ελληνικά.
    4. Απλή δήλωση του αλλοδαπού (όχι υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86), ότι τα μέλη της οικογενείας του θα κατοικήσουν μαζί του. Εάν η δήλωση είναι αναληθής τότε επισύρονται οι κυρώσεις του άρθρου 54 παρ.4 του νόμου αυτού.
    5. Απλή δήλωση του αλλοδαπού (όχι υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86), στην οποία να αναφέρεται η διεύθυνση κατοικίας του. Εάν η δήλωση είναι αναληθής τότε επισύρονται οι κυρώσεις του άρθρου 54 παρ.4 του νόμου αυτού.

Προσοχή: Τα δικαιολογητικά , πλην του διαβατηρίου, κατατίθενται σε πρωτότυπη μορφή.
Οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να χορηγηθεί θεώρηση εισόδου σε μέλη της οικογένειας του αλλοδαπού είναι: στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι διαθέτει μόνιμους πόρους για την διαβίωση του ίδιου και των μελών της οικογένειας του. Τα μέλη της οικογένειας του θα συντηρούνται από τον ίδιο.
Κατάλληλο κατάλυμα ώστε να διαμένουν μαζί τα μέλη της οικογένειάς του.
 Ασφάλιση για την κάλυψη των εξόδων νοσηλείας, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο ασφαλιστικός φορέας μπορεί να είναι δημόσιος είτε ιδιωτικός.
Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να εισέλθουν και να εγκατασταθούν στη χώρα μέλη της οικογένειας του πρέπει να υποβάλλει αίτηση για τη χορήγηση άδειας εισόδου στο Δήμο ή την Κοινότητα του τόπου κατοικίας του.

Οτι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.
Logged

"Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος, το μονοπάτι σου το χαράζεις εσύ.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!